Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

19 november eindigde het Smart Toolingproject met een slotevent via livestream. De ontwikkelde innovaties, die het inspecteren en industrieel reinigen aanmerkelijk effectiever en veiliger maken, werden getoond en gedemonstreerd met video's.

Na het openingswoord en uitleg over het project door Jan Mol en Pieter Raes van KicMPi volgden presentaties van BEMAS en Universiteit Twente.
Wim Vancauwenberghe van BEMAS gaf een presentatie over “Competenties robotica in de procesindustrie”. Daarna was het woord aan Stefano Stramigioli van de Universiteit Twente. Hij informeerde de deelnemers over de “Toekomstvisie roboticatoepassingen voor onderhoud en inspectie”. 

Vervolgens werden de video’s over de verschillende prototypes en innovatieve toepassing hiervan getoond,  en per onderwerp een interview met de betrokken projectpartners.

Video's gepresenteerd tijdens slotevent

  • Unieke wanddiktemeting met drone in besloten ruimte. Drones besloten ruimtes 
  • Veilig inspecteren met drones door middel van afstand controle, Geo fencing en  inspectieplanning. Drones buiten vliegen
  • Interactieve veiligheidsbril met inspectie software. Smart Glasses
  • Het toepassen van cobots voor veilige lekdetectie. Cobot lekdetectie
  • Het toepassen van cobots bij werkplaats toepassingen. Cobot werkplaats
  • Semi autonoom navigeren met smart Cleaning crawler voorzien van sensoriek voor vervuilingsmeting. Cleaning robot
  • Snake robot voor verticale en horizontale leiding inspectie (ook inspectie T stukken). Snakebot
  • Unieke Inspectie robot voor drukvaten gevuld met vloeistof. Inspectiebal

Meer weten over de resultaten van Smart Tooling?

Alle informatie over de ontwikkeltrajecten en de bereikte resultaten binnen het project Smart Tooling zijn te vinden in de projectbrochure.

Kijk op de downloadpagina van Smart Tooling voor de use cases van alle 8 toepassingsgebieden en alle andere documentatie die binnen het project is opgesteld en gedeeld.

Projectpartners

Andere projecten

Dit project is afgerond, maar er worden regelmatig projecten opgestart rond de vier thema’s van het Regionaal Programma HTM. Kijk hier voor de actuele initiatieven.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.