Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Brabant, Limburg en Zeeland investeren de komende 5 jaar in een Europese Digital Innovation Hub (EDIH). De Europese Digital Innovation Hubs spelen een centrale rol in het nieuwe ‘Digital Europe Programme’ van de EU. Doel van dat initiatief is digitale technologie (beter) beschikbaar maken voor bedrijven, burgers en overheden. Bijvoorbeeld high performance computing en cybersecurity.

EDIH-SNL

Onder de naam EDIH-SNL (South Netherlands) gaan 15 partners, waaronder REWIN, samen met de 3 provincies gericht investeren in de versnelling van de digitale transformatie van het mkb.

De ambitie is om jaarlijks 5.000 te bedrijven ondersteunen bij de digitalisering van hun bedrijfsprocessen, producten, diensten en de supply chain.

We gaan het programma uitvoeren via de inzet van adviseurs, en het beschikbaar maken van expertise en faciliteiten waar bedrijven aan de slag kunnen met digitale technologie. Ook het ontwikkelen en trainen van digitale skills voor ondernemers en hun medewerkers is een belangrijk aandachtspunt.

Bovendien helpen we het mkb met financieel advies en bij het zoeken naar investeerders om deze digitale transformatie te kunnen doorvoeren in, en tussen, bedrijven.

Groen licht

Eind 2021 selecteerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de EDIH-SNL, samen met 5 andere Nederlandse voorstellen, en droeg deze voor voor subsidie uit Brussel. Vorige week kwam het verlossende antwoord, met goed nieuws: het voorstel van EDIH-SNL is goedgekeurd!

De komende maanden werken we het programma verder uit. We verwachten in 2023 te kunnen beginnen met het verhogen van de digitale volwassenheid van de Zuid-Nederlandse bedrijven. Ook in West-Brabant!   

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.