Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doe mee aan een project

West-Brabantse maak- en onderhoudsbedrijven kunnen aanhaken op verschillende lopende initiatieven om hun ontwikkeling een duw in de rug te geven. ​

Bekijk hieronder wat er speelt op het gebied van robotisering, digitalisering en AI, nieuwe materialen en/of circulair en doe mee!

De actuele mogelijkheden zijn:

Smart Industry Hub Zuid

Smart Industry Hub Zuid is er voor ondernemers in de maakindustrie in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Je krijgt er informatie over slimme productie. De Hub organiseert ook evenementen en brengt je in contact met andere ondernemers die bezig zijn met dezelfde ontwikkelingen. De focus binnen de Hub ligt op slim onderhoud (smart maintenance & services) en slimme, complexe productie van kleine series (smart manufacturing).
Op dit moment zijn zo’n 70 bedrijven actief in de programma’s Virtual & Augmented Reality, Smart Tooling, Smart Systems en Printed Electronics. Sluit je aan om ook meester te worden in belangrijke vakgebieden.

VOUCHERS
Smart Industry Hub Zuid stelt innovatievouchers beschikbaar voor het mkb. Met deze voucher kun je laagdrempelig aan de slag met Smart Industry in jouw bedrijf. Het bedrag van deze voucher is maximaal € 5.000,-.
Vraag de voucher aan.

Data Readiness Program

Data Value Center - Smart Industry

Smart Industry Hub Zuid is ook initiatiefnemer van het Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI). DVC-SI helpt bedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe diensten en verdienmodellen waarbij gebruik wordt gemaakt van data. Er worden zeer regelmatig webinars en online workshops georganiseerd, deelname is altijd gratis. Kijk voor een actueel overzicht op de website van Data Value Center. Schrijf je ook zeker in voor de DVC-SI nieuwsbrief!

DATA QUICK SCAN
JADS, partner van het Data Value Center, heeft de Data Quick Scan ontwikkeld. Met dit gevalideerde meetinstrument krijg je inzicht in waar je organisatie staat op het gebied van data science. Interesse? Vraag de DVC-SI Data Quick Scan vandaag nog aan!

Fabriek van de Toekomst (FOKUS)

Het grensoverschrijdend (NL-Vlaanderen) project Fabriek van de Toekomst helpt de kleine en middelgrote industrie bij het innoveren in productietechnologie.

SCAN EN VOUCHERS
De eerste stap is een gratis bedrijfsscan waarmee je de huidige situatie kan inschatten (nulmeting). De scan geeft inzichten in de ontwikkelingskansen die je fabriek te bieden heeft. Op basis hiervan kan je ondersteuning krijgen in de vorm van gesprekken en vouchers om je bedrijf verder te ontwikkelen richting een toekomstbestendige fabriek.

test- en experimenteerlocaties

Smart Maintenance Labs

Het initiatief Smart Maintenance Labs richt zich op het realiseren van een nieuw en open innovatiesysteem waarin Maintenance 4.0 toepassingen (waaronder robotica) ontwikkeld worden die de procesindustrie veiliger, duurzamer en betrouwbaarder maken. Er lopen al verschillende deelprojecten, zoals robotinspectie in explosieve omgevingen, drone-inspecties op hoogte en AR en VR als hulpmiddel bij het oplossen van storingen. Tijdens het project worden voor deze uitdagingen de benodigde faciliteiten ontwikkeld en benut om de nieuwe toepassingen te ontwikkelen, te testen en te demonstreren. 

OOK EEN PROJECTIDEE?
Heb jij een idee voor een nieuw deelproject dat te maken heeft met veiligheid, duurzaamheid en/of betrouwbaarheid? Neem contact op met John den Ridder. Er is nog financiële ruimte om wellicht jouw projectvoorstel binnen Smart Maintenance Labs te gaan uitvoeren.

Techniektalenten

Onder die naam bundelen de vmbo scholen in Etten-Leur, Halderberge, Roosendaal en Rucphen hun krachten met het mbo van Curio, de basisscholen in de regio en bedrijven. Hun gezamenlijke missie: sterk techniekonderwijs in de regio West-Brabant.
Als professional uit het bedrijfsleven heb je via Techniektalenten de kans jongeren te inspireren voor een loopbaan in de techniek. Andersom biedt deelname aan het netwerk je volop kansen om je als aantrekkelijke werkgever te presenteren en jonge mensen tijdens hun scholing kennis te laten maken met het afwisselende werkveld in de techniek.

AANMELDEN
Wil je meedoen en op de hoogte blijven van de events en manieren om actief te zijn voor een groeiende arbeidsmarkt in deze sector? Maak hier je interesse kenbaar.

Lopend project; meedoen niet meer mogelijk

SeaBioComp

In project SeaBioComp werken 11 Europese partners – experts op het gebied van polymeeronderzoek, textiel- en composietvorming, maritieme instituten, sectorclusterorganisaties en overheden – samen. Doel: nieuwe biogebaseerde composietmaterialen ontwikkelen en produceren voor maritieme toepassingen.  

INNOVATIE
Nederlandse projectpartner Poly Products uit Werkendam ontwikkelde en produceerde samen met projectbetrokkene De Klerk Werkendam vorig jaar het eerste 3D-geprinte biopolymeerfenderprofiel
Fenders worden gebruikt om constructies te beschermen tegen schade bij het geleiden of aanmeren van schepen.

SeaBioComp is gefinancierd door het Interreg 2 Seas Mers Zeeën fonds van de Europese Unie. Meer informatie is te verkrijgen bij REWIN West-Brabant.

Ben jij actief in de West-Brabantse maakindustrie of maintenance en heb je een vraag over:

  • Het inzetten van nieuwe technologie
  • Cross-sectorale samenwerking
  • Financierings- en subsidiemogelijkheden
  • Test- en experimenteerlocaties
  • Techtalent in de regio
  • De laatste industrie 4.0 ontwikkelingen
  • Tech opleidingen en -trainingen
  • Een ander hightech industrie en maintenance onderwerp,

          neem dan contact op met programmamanager John den Ridder. Hij is er voor jou!

Meer weten over één van de Hightech Maintenance toplocaties in West-Brabant en de mogelijkheden ervan voor jouw bedrijf, of idee?
Spar met John den Ridder!

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.