Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Op 12 mei 2022 organiseerde het Data Value Center - Smart Industry (DVC-SI) alweer het 14e Tafelgesprek.

Dit keer vond het gesprek plaats bij Breda Robotics en was het thema de IT-beveiliging van operationele technologie, van o.a. robotica installaties.

Gastheer John den Ridder van REWIN West-Brabant / Breda Robotics ging in gesprek met Erik Remmelzwaal, Maarten Hoogwout en Angélique Staal  over hun ervaringen.

Erik Remmelzwaal van Zolder BV: De komende jaren gaan robots een steeds belangrijker onderdeel worden van bedrijfsvoering. Het is van groot belang dat producten en diensten in de kern veilig zijn en dat operators van robots de capaciteit hebben om de systemen zelf en hun omgeving te beschermen tegen digitale bedreigingen. Zolder werkt samen met Breda Robotics en Erik geeft aan waar de risico’s wel/niet zitten. Waarom zou een hacker dergelijke installaties willen platleggen? En hoe – en op welke vlakken kan cybersecurity kennis worden ingezet om de veiligheid van de gedigitaliseerde wereld te waarborgen? (Zie ook: https://zolder.io)

Maarten Hoogwout van WWA vertelt over waar de risico’s zitten en hoe WWA deze voor haar klanten oplost. WWA is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen met behulp van industriële robots.  (Zie ook: https://www.wwa.nl)

Angélique Staal van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) vertelt waarom cyberveiligheid steeds belangrijker wordt bij Hightech (maak)bedrijven, welke problemen bedrijven vaak tegenaan lopen en hoe ze op een laagdrempelige wijze via CWB kunnen professionaliseren. Ook licht Angélique de cyber security innovatie voucher toe waarmee bedrijven met een interessante korting kennis kunnen maken met de dienstverlening van het CWB. (Zie ook: https://cwbrainport.nl)

Bekijk hieronder het gesprek met de gouden tips van de ondernemers.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.