Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

FIC is een fantastisch samenspel van partijen, initiatieven, netwerken en mensen. Met innovatie en creativiteit als rode draad. Verschillende festivals in één. Dat moet je ervaren!

Brandstof voor de geest

In West-Brabant gebeurt veel. Mensen vol energie, ondernemersdrang, vernieuwers en verbinders. Juist die brengen we samen. Om elkaar te ontmoeten én te inspireren.  Nieuwe inzichten en nieuwe verbindingen vormen de brandstof voor het programma van het Festival voor Innovatie en Creativiteit: FIC!

FIC is een initiatief van REWIN West-Brabant, City of Imagineers, Kadans, Creative Business Foundation en de Parels van West-Brabant. Samen geven we vorm aan een vurig zomerfestival voor ondernemers, overheid en onderwijs in West-Brabant. 

In onderstaand filmpje vertellen we je waarom je dit event echt niet mag missen!

FIC | de praktische info

Wanneer: Donderdag 2 juni | 14:00 – 20:00 uur
Waar: TripleO Campus – Breda | lekker buiten én binnen 

En o ja, het is gratis! Maar wel even vooraf aanmelden.

Voor wie?

Bedrijven, onderwijs-/kennisinstellingen, studenten en overheid. Met interesse voor innovatie & creativiteit. Op zoek naar nieuwe inzichten, inspiratie en verrassende verbindingen. Out of the box, net even anders. Samen voor een bruisend West-Brabant!

FIC

Wat is er te doen?

FIC is kiezen uit vele mogelijkheden op verschillende locaties. Dat varieert van de overkoepelende activiteiten op de Central Stage tot inspirerende sessies in de kleurrijke Wunder Bar.

Vat vlam door de komst van presentator Leon van der Zanden. Pak de muzikale vonk van Erwin Steijlen en DJ Nikki Nice. Ga ook de diepte in, met Kaj Morel over de betekeniseconomie en de wereld van de kunsten met Verily Klaassen. Koert van Mensvoort neemt ons mee in het spanningsveld ‘technologie’. We worden er zo mee omringd dat het onze ‘next nature’ wordt. Hoe gaan we de factor menselijkheid niet uit het oog verliezen?

Op de overdekte delen bij het Plaza vind je de West-Brabant Summit. Beleef, ervaar en ondervindt hoe REWIN innovatie en creativiteit stimuleert voor een economisch sterk West-Brabant. West-Brabantse bedrijven laten innovatie in de praktijk graag zien, rond de thema’s digitalisering, robotisering, circulair ondernemen en zakelijke creativiteit. Ga in gesprek met de West-Brabantse ondernemers en initiatieven die zich hier presenteren. Met robothonden en bestratingsrobots. Maar je kunt ook proeven: limoncello die een link heeft met papier en koffie die verbonden is met matrixborden boven de weg. Logisch toch?

Erna kies je voor de intiemere sessies en ga je de verbinding aan in het Pillow Point en tijdens de Vuurflirts. Misschien kies je ook voor de speciale themabijeenkomsten (Creatief beleid, Startups!) in het Blushuis?

Vergeet in ieder geval niet dat je op het Plaza vanaf 17.00 uur kunt aanschuiven bij de foodtrucks.  Op het podium van de Central Stage vindt ondertussen de Smeulsessie plaats. Kopstukken uit West-Brabant vertellen over hun inspiratie. 

En dan is het nog niet afgelopen. Want aansluitend is er ook nog Imagineers Inspired, met een speciale XXL-editie verzorgd door City of Imagineers. Een spetterend sluitstuk.  

FIC | het exacte programma

Op de FIC website (ficfestival.nl) vind je het meest actuele programma. Klik op de pijltjes in dat programma voor meer informatie per onderdeel. 

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.