Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Nederland loopt op innovatief gebied voorop in de ontwikkelingen op roboticagebied. In de praktijk blijft de toepassing van robotica in het mkb achter. MKB Robotiseert doet daar iets aan.

Als bedrijven geen stappen zetten in de digitale transitie en productie-automatisering, komt hun concurrentiepositie in gevaar. Maar veel mkb’ers weten onvoldoende van de mogelijkheden en toepassingen van robotica in hun organisatie. De huidige robots zijn namelijk zowel financieel als praktisch prima te gebruiken in mkb-omgevingen. 

Praktische informatie èn bijscholing

Om het mkb meer bekend te maken met de mogelijkheden én het gebruik van robotica slaat Holland Robotics met partners Breda RoboticsFieldlab RoboticsFontysAvans HogescholenGebremaNewton en Sensor Partners de handen ineen in het project MKB Robotiseert. Daarin kunnen bedrijven op praktische en laagdrempelige wijze kennismaken met de verschillende mogelijkheden en toepassingen van robotisering.

Ook gaan de partners in het project bedrijven inspireren en aanzetten om hun medewerkers bij te scholen op het gebied van robotisering. Dit doen ze door het aanbieden van praktische workshops, kennissessies, demonstraties in Fieldlabs en het realiseren van een innovatieve leeromgeving, specifiek voor mkb’ers.

Via de Quickscan doe je een snelle inventarisatie welke roboticamogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf en processen. 

 

Op de website www.mkb-robotiseert.nl worden de komende periode de verschillende activiteiten gelanceerd.

Bekroond idee

Het project heeft een looptijd van twee jaar en won onlangs de titel ‘Het beste MKB!dee 2021’, toegekend namens het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat door Mona Keijzer.

MKB Robotiseert
De projectpartners tijdens kick-off meeting. Fotograaf Martijn Hurkmans

Meer weten over MKB Robotiseert?

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van de activiteiten van MKB Robotiseert? Klik dan op deze link. Je ontvangt dan periodiek alle relevante informatie, ook over events. Volg ook de MKB Robotiseert LinkedIn pagina!

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.