Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Mkb'ers in de maakindustrie zijn van harte uitgenodigd voor het 8e DVC-SI Tafelgesprek op 30 april a.s. Het onderwerp van de sessie: Op weg naar de Fabriek van de Toekomst met de West-Brabantse mkb-ondernemer Corné van Opdorp.

Corné is naast managing director van de BOZ Group – Metaalwerken ook voorzitter van de NEVAT. Tijdens de lunch gaat DVC-SI live met hem in gesprek vanuit zijn fabriekshal in Bergen op Zoom. Host van het webinar is Frank Donders van FME. Frank heeft Corné begeleid richting de Fabriek van de Toekomst met het FOKUS programma
Wat FOKUS inhoudt en welke meerwaarde dat Van Opdorp heeft opgeleverd komt tijdens dit tafelgesprek aan bod.

Vragen die Corné onder meer beantwoordt:

  • Welke inzichten heeft het maken van de bedrijfsscan jullie gebracht? 
  • Jullie hebben een feedbacksessie gedaan naar aanleiding van deze bedrijfsscan. Hoe hebben jullie dit ervaren? 
  • Na deze feedbacksessie is een transformatieplan gecreëerd. Welke thema’s hebben daarin de hoogste prioriteit? 
  • Wat betekent ‘de Fabriek van de Toekomst’ voor jou? 
  • Hoe zou je het advies van de Fabriek van de Toekomst omschrijven en welke rol heeft TNO daarin gespeeld? 
  • Welke obstakels waren er om te implementeren? 
Tafelgesprek

Pilotproject met TNO

TNO heeft in het kader van het FOKUS project een pilotproject uitgevoerd bij BOZ Group, waarbij gekeken is naar de mogelijkheden van AR bij gerobotiseerd lassen van complexe samenstellingen. Tim Bosch sluit aan om de bijdrage van TNO toe te lichten. Ook legt hij uit wat TNO voor jouw onderneming kan betekenen. 

Naast de digitale fabriek is er bij Corné van Opdorp ook oog voor de medewerkers.
Zoals hij het zelf zegt: 

Onze medewerkers zijn een belangrijk onderdeel van ons succes. Zelfs een digitale fabriek als de onze kan niet zonder hen. Zonder onze mensen maken we geen goede producten.’ 

Deelnemen?

Wil je ook leren van deze mooie ontdekkingsreis richting de Fabriek van de Toekomst én hoe Corné meerwaarde met data heeft gerealiseerd? Schrijf je dan kosteloos in:  

Doelgroep

Dit tafelgesprek is vooral bedoeld voor vertegenwoordigers uit mkb- maakbedrijven, die bezig zijn met het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen zoals:  projectleiders, werkvoorbereiders, afdelingshoofden ICT, directeuren etc. 

DVC-SI

Het DVC-SI is een gezamenlijk initiatief van Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Brainport Industries, FME, JADS, Koninklijke Metaalunie, Midpoint Brabant,REWIN, SURF en TNO, en wordt ondersteund door Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Zelf aan de slag

Wil je zelf ook aan de slag, maar weet je niet waar te beginnen, hoe je verdere stappen kunt zetten en wat data voor jouw bedrijf kan opleveren? Neem dan contact op met John den Ridder. Hij helpt je verder!

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.