Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Ken je de uitdrukking dat 20% van je klanten voor 80% van je omzet zorgen? Maar zorgen ze ook voor 80% van je marge? En passen ze goed bij jouw type bedrijf?

Hoe zou het zijn als je in tien weken weet wie de ‘goede’ klanten zijn, hoe je jouw organisatie vooral op hen kunt inrichten en grip houdt op je operatie? Met data uit jouw bedrijf is het mogelijk om deze inzichten te krijgen. Maar hoe weet je welke data belangrijk is? Waar vind je die data in jouw bedrijf en hoe haal je daaruit de informatie voor betere beslissingen?

Het antwoord: doe mee met het Data Readiness Program

Speciaal voor mkb maakbedrijven die hun organisatie data gedreven willen optimaliseren, is er het Data Readiness Program. Een initiatief van het Data Value Center – Smart Industry en twee van haar partners; de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) en Jheronimus Academy of Data Science (JADS). JADS is dé universiteit voor data science en expert in het creëren van data gedreven bedrijfsmodellen.

Vanaf medio juni a.s. kan je als ondernemer weer meedoen aan het Data Readiness Program. In slechts tien weken tijd maak je een flinke sprong voorwaarts en leer je op praktische wijze een eigen data gedreven businessmodel met een data-gedreven dashboard te ontwikkelen om jouw bedrijfsdata inzichtelijk en bruikbaar te maken. Daarmee kun jij betere strategische beslissingen nemen om het rendement van jouw organisatie te optimaliseren.

Wat mag je verwachten?

Samen met een data scientist ga je aan de slag om relevante financiële, operationele én klantdata die in jouw bedrijf aanwezig is te inventariseren en te categoriseren. Vervolgens toetsen we welke data bruikbaar is of kan worden gecreëerd om data gedreven beslissingen te nemen.

Samen met experts vertalen we deze data in een praktisch (realtime) dashboard. Hiermee kun je zien welke factoren jouw groei en rendement belemmeren. Zo kun je scherper sturen op het behouden én vinden van klanten die jouw marge aanzienlijk kunnen helpen verbeteren. Ook kun je zo betere beslissingen nemen over operationele processen die te weinig waarde opleveren.

Ronald van Uffelen van Marvo Technologies deed mee aan de eerste editie van het DRP:
“Je kunt heel veel informatie uit je bestaande data halen met de hulp van de mensen die het project begeleiden. Je kunt een stuk verder komen dan je vooraf gedacht zou hebben.”

 

Praktische informatie

  • Het Data Readiness Program is bedoeld voor bedrijven in de maakindustrie.

  • Het programma wordt namens het Data Value Center – Smart Industry verzorgd door JADS, BOM en Gridt.

  • Voor deelname is het noodzakelijk om een software licentie te nemen/te hebben op een pakket waarmee je jouw dashboard kan bouwen. (Bijvoorbeeld Microsoft BI).

  • Wij vragen een commitment in tijd van ca. 80 uur gedurende het programma.

  • Tijdens de plenaire sessies kan een tweede collega kosteloos meedoen.

  • De bijeenkomsten zijn afwisselend op locatie bij JADS in Den Bosch en via Microsoft Teams.

In deze editie van het Data Readiness Programma kan slechts een beperkt aantal ondernemers deelnemen voor het eenmalig sterk gereduceerde bedrag van € 995.- (normaliter € 3.000,-).
Bedrijven die wegens overinschrijving niet aan deze editie kunnen deelnemen, zullen we uitnodigen voor volgende edities.

Lees de brochure

Wil je meer weten over de aanpak in het Data Readiness Program? Download de brochure via de knop hieronder

DVC-SI

DVC-SI is een gezamenlijk initiatief van Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Brainport Industries, FME, JADS, Koninklijke Metaalunie, Midpoint Brabant, REWIN West-Brabant, SURF en TNO, en wordt ondersteund door Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.