Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

De provincie heeft een nieuwe subsidieregeling opengesteld. REWIN West-Brabant begeleidt mkb'ers en startups die een aanvraag willen doen. Wees er snel bij!

Voor veel ondernemers zijn het uitdagende tijden. Door de krapte op de arbeidsmarkt, nieuwe technologieën en duurdere grondstoffen wil je alert blijven op mogelijkheden om te verbeteren of te vernieuwen. Om het innovatieve vermogen van Brabantse bedrijven te ondersteunen, stelde de provincie Noord-Brabant de subsidieregeling ‘Stimulering van Innovatie in de Regio’ (SIR) open.

EKT subsidie

Wat en waar?

Provincie Noord-Brabant stimuleert ondernemers bij het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten en productieprocessen die leiden tot oplossingen voor maatschappelijke problemen. Denk aan klimaatverandering en mobiliteit. De projecten die in aanmerking komen voor een subsidie moeten worden uitgevoerd in de regio’s West-,  Midden- of Noordoost-Brabant. Zuidoost-Brabant heeft haar eigen, gelijksoortige subsidieregeling.

Subsidiepercentage en deadline

Voor bestaande ondernemingen wordt 40% van de subsidiabele kosten vergoed, met een maximaal subsidiebedrag van € 50.000.

Voor innovatieve start-ups komt 50% van de subsidiabele kosten voor vergoeding in aanmerking, met een maximaal subsidiebedrag van € 15.000. 

Dit jaar is de subsidieregeling opengesteld tot en met 1 oktober. Er is sprake van een subsidieplafond per regio. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de subsidieaanvragen. Wees er dus snel bij!

Hoe dien je een aanvraag in?

Mkb’er in West-Brabant (minimaal drie jaar ingeschreven bij KVK) of innovatieve startup en geïnteresseerd? Neem contact op met Mathijs van Campenhout van REWIN West-Brabant, m.vancampenhout@rewin.nl, tel. 06-51 99 76 75. Hij helpt je met plezier verder.

Ondersteuning van start-ups vindt plaats vanuit B’WISE, het startup programma van REWIN. De support en advies bij de ontwikkeling van de aanvraag is uiteraard kosteloos. 

Natuurlijk is ook alles over deze regeling te vinden op de website van de Provincie Noord-Brabant.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.