Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Op 12 mei van 12:00 - 13:00u organiseert Data Value Center - Smart Industry (DVC-SI) een online 'Tafelgesprek' over Cyberweerbaarheid & Operational Technology. Dit keer is het Tafelgesprek bij Breda Robotics.

Gastheer John den Ridder van REWIN West-Brabant, nauw betrokken bij Breda Robotics, gaat met de tafelgasten in gesprek over hun ervaringen in IT beveiliging van operationele technologie, o.a. van robotica-installaties.

Tafelgasten

  • Erik Remmelzwaal van Zolder BV.
    Robots worden een steeds belangrijker onderdeel van bedrijfsvoering. Veiligheid van producten/diensten is essentieel. En robot-operators moeten de capaciteit hebben om de systemen zelf, en hun omgeving te beschermen tegen digitale bedreigingen. Zolder werkt samen met Breda Robotics en Erik geeft aan waar de risico’s wel/niet zitten. Waarom zou een hacker dergelijke installaties willen platleggen? En hoe – en op welke vlakken – kan cybersecurity-kennis worden ingezet om de veiligheid van de gedigitaliseerde wereld te waarborgen?

  • Maarten Hoogwout van WWA vertelt over waar de risico’s zitten en hoe WWA deze voor haar klanten oplost. WWA is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen met behulp van industriële robots.

  • Angélique Staal van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB), vertelt waarom cyberveiligheid steeds belangrijker wordt bij Hightech (maak)bedrijven, welke problemen bedrijven vaak tegenaan lopen en hoe ze op een laagdrempelige wijze via CWB kunnen professionaliseren. Ook licht Angélique de cyber security innovatie voucher toe waarmee bedrijven met een interessante korting kennis kunnen maken met de dienstverlening van het CWB.
DVC-SI

Deelnemen

Wil je meer weten over Cybersecurity & Operational Technology en hoe je de IT-beveiliging van jouw operationele technologie kunt verbeteren? Meld je dan kosteloos aan voor dit DVC-SI online Tafelgesprek via button:

Vraag inbrengen

Wil je een vraag stellen aan een van de tafelgasten over Cyberweerbaarheid & Operational Technology? E-mail deze naar: John den Ridder (j.denridder@rewin.nl) of deel jouw vraag tijdens het Tafelgesprek op 12 mei in de live-chat.

DVC-SI

Het DVC-SI is een gezamenlijk initiatief van Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Brainport Industries, FME, JADS, Koninklijke Metaalunie, Midpoint Brabant,REWIN, SURF en TNO, en wordt ondersteund door Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Zelf aan de slag

Wil je zelf ook aan de slag, maar weet je niet waar te beginnen, hoe je verdere stappen kunt zetten en wat data voor jouw bedrijf kan opleveren? Neem dan contact op met John den Ridder. Hij helpt je verder!

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.