Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Op zaterdag 26 maart was het zo ver. Team Gentlebotz, het FIRST Tech Challenge (FTC)-team van het Newmancollege uit Breda, ging de ‘strijd’ aan met andere teams in de laatste League Meet van het seizoen.

Hun laatste kans om zich te plaatsen voor het NK op 2 april a.s. Na de 1e League Meet stonden ze 2e, dus ze hadden goede kansen. Breda Robotics is hoofdsponsor van Gentlebotz. Programmamanager HTM John den Ridder was er namens Breda Robotics bij en moedigde het team aan. 

De League Meet

Na de verplichte inspectie en goedkeuring van de Gentlebotz-robot kon het team die gaan testen op het oefenveld testen. Dat bleek hard nodig, want er was een stukje techniek dat het niet meer bleek te doen. Na het checken en aanpassen van de programmatuur was dat verholpen en konden ze aan een reeks van  6 ‘games’ beginnen. Sommige daarvan gingen niet helemaal zoals ze hadden gehoopt, maar het team wist er 3 te winnen.

Dat leidde tot een 2e plaats voor deze League Meet, en een 5e plaats overall over 4 League Meet wedstrijden. Hiermee heeft Gentlebotz zich geplaatst voor het NK, 2 april in Veghel!

In hun eigen woorden:

“Het hele team heeft perfect samengewerkt en we stonden voor elkaar klaar. We vormen nu echt een eenheid, dus we gaan vol goede moed naar het NK volgende week. Het was ook reuze gezellig en heerlijk om weer zonder Covid-19 restricties live te kunnen spelen en andere teams te kunnen zien en spreken. Wij danken al onze sponsoren om dit voor ons mogelijk te maken en we waarderen het enorm dat een aantal sponsoren ook langs geweest zijn om te kijken hoe wij onze wedstrijden hebben gespeeld”

Breda Robotics Gentlebotz
Team Gentlebotz in actie (in het zwart, met de hoeden)

Breda Robotics

De roboticabedrijven ExRoboticsWWA en Synchron vonden elkaar in 2018, tijdens een door REWIN geïnitieerd rondetafelgesprek in het Regionaal Programma Hightech Maintenance. Daar ontstond het idee voor het opzetten van Breda Robotics.
Samen met Avans Hogeschool, de gemeente Breda en REWIN willen de drie bedrijven de robotisering in West-Brabant stimuleren. Ook wil Breda Robotics bijdragen aan het oplossen van het tekort aan technische talenten in de regio.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.