Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Artificial Intelligence speelt een steeds grotere rol in de maakindustrie. De hoeveelheid beschikbaar data groeit hard waardoor de technische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Zo kan machineonderhoud worden voorspeld, kan de efficiëntie van de organisatie worden verbeterd en kunnen operationele risico’s en kosten worden geminimaliseerd. Toch blijkt het soms lastig voor bedrijven om de mogelijkheden van AI te verkennen en te implementeren in hun eigen onderneming.

Technology Update

Op donderdag 24 februari tussen 15:00 – 17:00 uur praten de partners in het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst je graag bij in de zogenaamde ‘Technology Update’. Dat doen ze aan de hand van een aantal praktische toepassingsvoorbeelden van Artificial Intelligence in de maakindustrie.
Mart Althuizen van Bright Cape, lid van het High Tech Software Cluster, verzorgt een presentatie over toepassingen van AI, bv.  met de ‘Smart Industry Assistant’.
Sven van Iersel van Additive Industries, partner in het project Digitale Fabriek, vertelt over het gebruik van AI in het metaalprintproces.

Daarnaast informeren we je hoe je ondersteuning kunt krijgen bij je eigen AI vraagstukken. Floor Swinkels, programma manager van AI Hub Brainport en data coach Maurice Lamme zullen deze mogelijkheden toelichten. Natuurlijk is er gelegenheid tot discussie en vragen stellen in een interactieve sessie.

Het event is een ‘live’ bijeenkomst op de Brainport Industries Campus, je dient een geldig coronabewijs te kunnen overleggen bij binnenkomst. Mocht live bijeenkomen t.z.t niet mogelijk/wenselijk zijn, dan is er een online alternatief.

Programma Technology Update Artificial Intelligence

14:45 – 15:00 | Inloop

15:00 – 15:10 | Plenair welkom en introductie Innovatieprogramma, Brainport Industries en BIC
Michel Weeda, Brainport Industries

15:10 – 15:20 | Introductie en toelichting AI Hub Brainport
Floor Swinkels, Brainport Development

15:20 – 15:35 | Gebruik van AI t.b.v. voorspellen van recoater jamming in het metaalprintproces
Sven van Iersel, Additive Industries

15:35 – 15:50 |Smart Industry Assistant en andere AI toepassingen
Mart Althuizen, Bright Cape

15:50 – 16:15 | Presentatie ondersteuningsmogelijkheden en interactieve discussie over AI in de maakindustrie
o.l.v. Maurice Lamme, Data Coach

16:15 – 17:00 | Borrel (wanneer de omstandigheden dit toelaten)

Meld je aan!

Je kunt je aanmelden voor deze Technology Update via onderstaande button. Je ontvangt dan voorafgaand aan het event alle praktische informatie.

Technology Update

Fabriek van de Toekomst: scan je bedrijf

Het grensoverschrijdend project Fabriek van de Toekomst stimuleert de kleine en middelgrote industrie om te innoveren in productietechnologie. Dat doen ze onder andere door het aanbieden van een gratis, online uit te voeren bedrijfsscan. 

Fabriek van de Toekomst organiseert diverse webinars voor mkb’ers in Zuid-Nederland. Kijk hier of er iets aansluit bij jouw situatie en/of interesse.  

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.