Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

De concrete toepassing van het Smart Connected Supplier Network (SCSN), een datastandaard voor het uitwisselen van berichten binnen de toeleverketen van de maakindustrie, is nog sterk in ontwikkeling, en:

  • Het ERP-systeem is een sterk bepalende factor in de keuze van een passende provider.
  • Er zijn duidelijke verschillen in de door de providers aangeboden diensten, soorten berichten en gehanteerde kostenstructuur.
  • Het aantal bedrijven dat zich aansluit bij het SCSN-platform groeit gestaag. Hierdoor wordt de markt voor berichtenproviders naar verwachting steeds groter.

 

Dit zijn de resultaten van een marktverkenning naar providers van geautomatiseerd berichtenverkeer. IPL Advies voerde die uit voor Draline, Brans Metaalbewerking en Geton roestvrijstaalindustrie. Doel van de verkenning: inzicht krijgen in de praktische bereikbaarheid voor de opdrachtgevende bedrijven. Nevendoel: uitzoeken hoe bereikbaar SCSN voor het mkb is.

Koninklijke Metaalunie/Teqnow presenteerde de resultaten en de ervaringen onlangs aan collega-ondernemers op een door i.s.m. het Data Value Center – Smart Industry georganiseerde bijeenkomst.

DVC-SI

Vraag het rapport over SCSN aan!

Geautomatiseerde berichten naar klant en leverancier dragen bij aan efficiëntere digitalisering en snellere productieprocessen, lagere kosten en minder fouten. Veel ondernemers hebben behoefte aan dergelijke automatisering. SCSN biedt er een datastandaard voor. Maar waar moet je als ondernemer bij gebruik van SCSN rekening mee houden, en verdient de investering zich terug?

Gebruik het rapport om je op de markt te oriënteren en te bepalen welke providers het best bij jouw behoefte past.

Het rapport is via de website van DVC-SI aan te vragen.

Video en presentaties

Bekijk de korte video (5 min) waarin Draline, Geton en Brans in 5 min. vertellen over het Smart Connected Supplier Network.

Update in maart 2022

Het onderzoek is mede mogelijk gemaakt door Smart Industry-vouchers die de drie betrokken ondernemers hebben aangevraagd. De initiatiefnemers zijn inhoudelijk ondersteund door TNO en Metaalunie/Teqnow, beide partners van DVC-SI.

Metaalunie/Teqnow zal deze marktverkenning de komende periode met enige regelmaat laten herhalen. De volgende zal begin 2022 plaatsvinden en in maart worden gepresenteerd. Naar verwachting zullen de resultaten via een vergelijkingstool beschikbaar worden op de website van Teqnow.

DVC-SI

DVC-SI is een gezamenlijk initiatief van Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Brainport Industries, FME, JADS, Koninklijke Metaalunie, Midpoint Brabant, REWIN West-Brabant, SURF en TNO, en wordt ondersteund door Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.