Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Fontys Engineers Meet & Match is het jaarlijks event waarin technische bedrijven en studenten met elkaar verbonden worden. En deze keer ontmoeten zij elkaar, fysiek, op dinsdag 19 april 2022 in het Evoluon!

Ben jij als bedrijf op zoek naar stagiairs of afstudeerders? Op zoek naar samenwerking met een technische opleiding van Fontys? Wil je op één dag in beeld komen bij 2000 toekomstige engineers? En wil je speeddaten met acht tot 15 studenten van jouw keuze? Of jouw bedrijf presenteren op de bedrijvenmarkt aan meer dan 2000 studenten, mbo en hbo? Uniek in deze editie is de samenwerking die Fontys zoekt tussen het mbo en hbo

Meld je alvast vrijblijvend aan en zorg dat je op de hoogte blijft. Alle informatie over dit event en de mogelijkheid om je (voor-) aan te melden vind je hier

 

Kom in contact met toekomstige engineers

Fontys organiseert de Meet & Match om bedrijven in gesprek te brengen met toekomstige engineers voor het invullen van een stage- of afstudeerplaats. Bedrijven en studenten gaan met elkaar in gesprek tijdens een fysiek event.

De opzet bevat drie elementen:

1. Speeddates

Tijdens een speeddate van 20 minuten ga je als bedrijf het gesprek aan met een 2e-, 3e- of 4e-jaars hbo student. Voorafgaand aan het event vullen zowel de bedrijven als de studenten hun eigen profiel in. Je geeft aan welk type student je in gesprek wilt. Bijvoorbeeld met 2e- jaars automotive en/of werktuigbouwkunde studenten. De studenten geven aan met welke bedrijven ze graag in gesprek willen komen. Op deze manier worden bedrijven en studenten met elkaar gematcht.

Je hebt als bedrijf maximaal 15 speeddategesprekken per speeddatetafel, met studenten die passen bij jouw opgegeven voorkeur. De speeddates worden vooraf ingepland waardoor iedereen een persoonlijk dagprogramma heeft. Je kunt hiervoor alvast dinsdag 19 april 2022 in jouw agenda reserveren.

Fontys Meet & Match april 2022

2. Bedrijfspresentaties

Het event biedt je ook de mogelijkheid om een fysieke presentatie van maximaal 20 minuten te geven aan een groep studenten die zelf kiezen om bij de presentatie aanwezig te zijn. Voor dit onderdeel kunnen ook studenten van de studierichtingen zoals Technische Bedrijfskunde, Toegepaste Natuurwetenschappen en mbo-studenten aansluiten.

3. Bedrijvenmarkt

Voor alle studenten is de bedrijvenmarkt. Hier kun je jouw bedrijf presenteren aan meer dan 2.000 studenten. Net als bij de bedrijfspresentaties kunnen ook hier de studenten aansluiten van studierichtingen als Technische Bedrijfskunde, Toegepaste Natuurwetenschappen en mbo-studenten.

Voor wie?

Het event is bedoeld voor alle bedrijven die in contact willen komen met technische studenten van Fontys die op zoek zijn naar een (afstudeer)stage. Studenten van leerjaren twee, drie en vier van de volgende opleidingen nemen deel aan de speeddates en delen hun cv’s: 

  • Automotive
  • Elektrotechniek
  • Mechatronica
  • Toegepaste wiskunde
  • Werktuigbouwkunde

Wat kost dat?

Aan deelname zijn kosten verbonden, omdat het niet mogelijk is een dergelijk event te organiseren zonder bijdrage vanuit het bedrijfsleven. Exacte kosten zijn nog niet bekend, maar liggen tussen 500,- en 1.000,- euro.

 

Klik hier voor de website van Fontys Engineers Meet & Match 2022.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.