Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

‘Smart Industry’ of slimme industrie is de verregaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen, mensen en organisaties. De wereld van IT ontmoet de wereld van OT (operational technology).

Start met een leven lang leren!

Die nieuwe technologie geeft nieuwe kansen, maar zonder te investeren in de juiste kennis en skills kom je als professional niet verder, of doe je niet meer mee. Smart Makers Academy is opgericht om bedrijven en organisaties uit het onderwijs, de bouw, metalelektro, retail, industrie, zorg, water-, energie- en onderhoudssector te ondersteunen. Stap aan boord van de Smart Makers Academy Metrolijn en zorg dat jouw kennis en skills weer helemaal up-to-date zijn.

Smart Makers Academy Metrolijn

Het Metrolijn-concept van ‘nano-leren’ maakt skills-ontwikkeling en leren niet alleen eenvoudig en overzichtelijk is, maar vooral leuk! Een vakman gunt zichzelf vaak geen tijd om nieuwe kennis op te doen in langdurige opleidingstrajecten. En dat hoeft ook niet met dit unieke metrolijn-concept. De Smart Makers metro voert je langs diverse korte ‘nano’ stops waar je praktisch je kennis van digitale slimme technologie kunt vergroten. Niet meer terug in de schoolbanken, maar in slechts twee uur per week ontwikkel je binnen een half jaar de juiste kennis en vaardigheden.

Kies je eigen route

Stel je eigen route samen of kies uit één van de voorgeprogrammeerde routes. Elke Metrolijn start met het Taste The Future event en eindigt met een certificaat van deelname aan de Smart Makers Academy. Er zijn verschillende Metro-leerlijnen voor docenten, decanen, opleiders, vakmannen, managers en meer.

Nieuwe metrolijnen 2022 voor mkb

Tijdens het Taste the Future event in oktober werden de Metrolijnen mkb 2022 gelanceerd. Kies je route, stap aan boord en binnen een half jaar tijd maak je kennis met diverse moderne technologieën. Aan de hand van praktische voorbeelden van bedrijven leer je hoe de technologie wordt toegepast. Deze concrete en praktische aanpak vergroot je kennis van uiteenlopende onderwerpen als robotica, 3D-printen, Internet of Things, Virtual Reality, kunstmatige intelligentie en innovatiemethoden. Boek nu je ticket en ontwikkel snel en effectief de skills en kennis die je morgen nodig hebt!

Smart Makers Academy

Smart Makers Academy?

Smart Makers Academy is een samenwerking van Smart Industry Fieldlab 3D Makers Zone en diverse opleiders, en onderdeel van de Smart Makers Education. Dit is een samenwerkingsverband waarin  partners uit bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen werken aan:

  • Jongeren enthousiasmeren voor beroepen in de ICT en techniek.
  • Het trainen van docenten en leerkrachten.
  • Het ontwikkelen van onderwijscurriculum aan de hand van 21e-eeuwse vaardigheden in combinatie met de nieuwste technieken.
  • Het verbeteren van de doorstroom van vmbo naar mbo naar hbo.
  • Het koppelen van jong talent aan bedrijven.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.