Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Team Gentlebotz is een FIRST Tech Challenge (FTC)-team van het Newmancollege uit Breda. De 8 enthousiaste havo- en vwo-leerlingen uit de 3e, 4e, 5e en 6e klas delen een passie voor techniek. Elk jaar bouwt het team een nieuwe robot, om mee te doen aan de challenge van de Amerikaanse organisatie FIRST. Breda Robotics is nu de trotse hoofdsponsor van Team Gentlebotz richting de eerstvolgende challenge

Wat is FTC?

FIRST wil jonge mensen op een speciale manier kennis wil laten met techniek en innovatie. In de jaarlijkse FIRST Tech Challenge moeten teams robots bouwen volgens bepaalde normen en regels, en daar vervolgens wedstrijden mee doen.
Dit seizoen kreeg de challenge de titel ‘Freight Frenzy’ mee. De robots moeten door een complex transportsysteem kunnen navigeren, en in een race tegen de klok hindernissen nemen om essentiële items te laden en af ​​te leveren bij degenen die ze het meest nodig hebben.

Naast de technische kant van de challenge draait het in de FTC vooral om samenwerken. Van teams wordt dan ook verwacht dat zij die doelstelling uitdragen naar andere jongeren, scholen en bedrijven.

Bekijk hieronder de video over de nieuwe challenge.

Mooie resultaten

Vorig jaar werd Gentlebotz 2e bij het Nederlands kampioenschap en op een FTC-wedstrijd in Italië. Ze gaan ervoor om dit seizoen minstens weer zo’n mooi resultaat te behalen. Het materiaal en de bijkomende uitgaven om mee te kunnen doen aan de challenges wordt nu voor het grootste deel bekostigd door hoofdsponsor van het team: Breda Robotics.

BR Gentlebotz

Pitch voor sponsoring

Vrijdag 1 oktober bezocht het studententeam Breda Robotics, voor een pitch over de opzet en het doel van FTC, hun team en hun robot. De robot is nog niet af, omdat er net een nieuw seizoen is gestart en er weer iets compleet anders moet worden gebouwd. Rijden kan de robot al, zoals het team aan de mensen van Breda Robotics demonstreerden.

The presentatie door de leerlingen was een succes. Niet alleen zegde Breda Robotics een mooi sponsorbedrag toen, de betrokken bedrijven en deskundigen gaan het team ook helpen met hun enorme kennis en ervaring.

Wordt vervolgd!

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.