Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Robotisering is steeds belangrijker voor het bedrijfsleven. Robots, in dit geval; lasrobots, kunnen productie verhogen, veiligheid waarborgen en personeelstekorten opvangen.

Maar om lasrobots efficiënt en effectief in te kunnen zetten is goed geschoold personeel nodig. In het verleden waren de mogelijkheden hiervoor vrij beperkt. Vaak was er slechts sprake van een  korte training door de integrator of producent van de lasrobot-installatie, voor de medewerker ermee aan de slag ging. Ook waren er tot voor kort geen diploma’s om als programmeur van lasrobots aan te tonen wat je kennis- en bekwaamheidsniveau is.

Nieuw: opleiding lasrobotprogrammeur

De opleiding lasrobotprogrammeur brengt daar verandering in. Vakopleiding Metaal gaat van start met opleidingen op 2 niveaus die bij het doorlopen met voldoende resultaat ook worden afgerond met een internationaal diploma lasprogrammeur, uitgegeven door het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) volgens de IIW-richtlijn (International Instituut of Welding).

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor mensen die werkzaam zijn in de metaalindustrie en zich verder willen ontwikkelen richting de functie van lasrobotprogrammeur.

Meer weten of aanmelden?

Meer informatie vind je op de website van Vakopleiding Metaal. Meld je nu aan voor de opleiding lasrobotprogrammeur en start binnenkort al met deze cursus op de nieuwe locatie in Oudenbosch.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.