Search
Close this search box.

Nieuws

Ken je de uitdrukking dat 20% van je klanten voor 80% van je marge zorgen? Hoe zou het zijn als je in tien weken weet wie deze klanten zijn en hoe je jouw organisatie daarvoor in kunt richten?

Klinkt onmogelijk? Niet als je data gebruikt om deze inzichten te krijgen. Maar hoe weet je welke data belangrijk is en waar vind je die data in jouw bedrijf?

Vergroot je marge: doe mee met het Data Readiness Program

Maakbedrijven die hun data op orde hebben, scoren aantoonbaar beter op omzet, sales, winst en ROI.  Daarom heeft het Data Value Center – Smart Industrysamen met twee van haar partners; Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) het Data Readiness Program voor mkb-maakbedrijven samengesteld.

Vanaf 15 oktober 2021 kan je als ondernemer weer meedoen om in tien weken jouw bedrijfsdata inzichtelijk én bruikbaar te maken zodat jij betere strategische beslissingen kan nemen om jouw organisatie te optimaliseren. Wij richten ons daarbij op operationele, financiële en klantdata.

Aan de slag met experts en data scientists

Samen met een data scientist ga je aan de slag om relevante financiële, operationele én klantdata die in jouw bedrijf aanwezig is te inventariseren en categoriseren. Uiteindelijk vertalen we samen met experts deze data in een praktisch dashboard waarmee je kunt monitoren en een strategie kunt ontwikkelen. Je kunt scherper sturen op het vinden van kernklanten die de marge aanzienlijk verbeteren.

Ronald van Uffelen van Marvo Technologies deed mee aan de eerste editie van het DRP:
“Je kunt heel veel informatie uit je bestaande data halen met de hulp van de mensen die het project begeleiden. Je kunt een stuk verder komen dan je vooraf gedacht zou hebben.”

 

Interesse in deelname?

De nieuwe editie start op 15 oktober. Ook deze keer kan er slechts een beperkt aantal ondernemers deelnemen voor het eenmalig sterk gereduceerde bedrag van € 1.500.  Vol=vol en wie het eerst komt, het eerst maalt

Aanmelden kan via het online formulier. Bedrijven die wegens over-inschrijving niet aan deze editie kunnen deelnemen, krijgen een uitnodiging voor de volgende editie.

Lijkt het je interessant, maar heb je nog vragen? Kijk op https://smartindustry.nl/diensten/workshops/data-readiness-program of stel je vraag via: datavaluecenter@smartindustry.nl 

Lees de brochure

Wil je meer weten over de aanpak en alle praktische informatie van het Data Readiness Program? Download de brochure via de knop hieronder

DVC-SI

DVC-SI is een gezamenlijk initiatief van Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Brainport Industries, FME, JADS, Koninklijke Metaalunie, Midpoint Brabant, REWIN West-Brabant, SURF en TNO, en wordt ondersteund door Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.