Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

UITNODIGING : DVC-SI Tafelgesprek over GAIA-X. Een slimme en verbonden fabriek: wat wordt de impact van GAIA-X? Vrijdag 22 oktober van 12.00 tot 13.00 uur

In Europa wordt gewerkt aan ‘GAIA-X’: een nieuwe technologie om op een gecontroleerde manier data te delen in de cloud. Veel toepassingen in de maakindustrie gaan hier in de toekomst waarschijnlijk gebruik van maken. Op de Brainport Industries Campus in Eindhoven gaan deze ontwikkelingen bij elkaar komen.

In het online webinar op 22 oktober, tussen 12:00 – 13:00u praten we je bij over de ontwikkelingen. Hoe kunnen bestaande toepassingen onderdeel worden van GAIA-X. En: wat kan dit betekenen voor jouw bedrijf en hoe je dit kan gaan gebruiken?

Datadeling in de maakindustrie

Voor veel digitaliseringstoepassingen in de maakindustrie is het belangrijk dat data ontsloten en gedeeld kan worden. Denk aan het onderhoud van machines, analyseren van data voor onderhoud en kwaliteit of het delen van data tussen klanten en toeleverancier. Veel toepassingen draaien bovendien in de cloud, ook als de data enkel binnen één bedrijf gebruikt wordt. Het is dan belangrijk om dit gecontroleerd te kunnen doen: wie kan bij deze data? Maar het is ook essentieel dat zaken snel en makkelijk gerealiseerd kunnen worden, zonder hoge implementatiekosten.

GAIA-X

GAIA-X

Doel van het Europese GAIA-X initiatief: standaarden ontwikkelen voor datadelings- en clouddiensten. Zo kunnen deze beter samenwerken. Ook wordt de betrouwbaarheid vergroot. Voor een deel zijn dat nieuwe standaarden. Maar er  worden ook bestaande standaarden, bijvoorbeeld uit Industrie 4.0, slim hergebruikt.
Ook zijn er initiatieven om met de standaarden nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

Brainport Industries Campus als hub voor GAIA-X

Op de Brainport Industries Campus gaan veel van deze ontwikkelingen voor de maakindustrie bij elkaar komen. Dit vindt plaats door het bundelen van de vraag van producerende bedrijven en het versnellen van het aanbod van technologie- en softwareleveranciers.

Voorbeelden hiervan zijn het Smart Connected Supplier Network initiatief voor datadeling in de supplychain en het fieldlab Flexible Manufacturing.

Interesse?

GRATIS AANMELDEN

Dit webinar wordt georganiseerd door het Data Value Center – Smart Industryde Nederlandse Gaia-X HubTNO en Brainport Industries.
TNO faciliteert de Nederlandse hub voor GAIA-X in meerdere domeinen, Brainport Industries doet dit voor de maakindustrie.

DVC-SI

DVC-SI is een gezamenlijk initiatief van Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Brainport Industries, FME, JADS, Koninklijke Metaalunie, Midpoint Brabant, REWIN West-Brabant, SURF en TNO, en wordt ondersteund door Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.