Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Welke robot is het snelst op een hindernisparcours? Studenten van de opleiding Technische Informatica van de Avans Hogeschool ontfermden zich twee maanden over twee robots. Hun opdracht is om te onderzoeken in welke mate de robots autonoom kunnen functioneren.

In een onderlinge challenge nemen de robots het tegen elkaar op, samen met een derde exemplaar. Deze Robot Mobility Challenge vindt op donderdag 1 juli plaats bij Breda Robotics, op het terrein van De Koepel in Breda. Blok dit tijdvak in je agenda en mis niets van de onderlinge robotstrijd.

Robot Mobility Challenge

Wanneer: Donderdag 1 juli | 16.00 tot 17.30 uur
Waar: Breda Robotics | De Koepel | Nassausingel 26 Breda, loods E5

De robots die op 1 juli met elkaar de challenge aangaan zijn:

  • GhostRobotics Vision 60 (robothond) 
    Doel van het project is om te onderzoeken of de robothond ook zelfstandig een opgezet parcours met hindernissen kan afleggen.
  • Robot Rover 
    Deze robot is uitgerust met software waarmee hij autonoom kan rijden en/of op afstand aangestuurd kan worden. Doel van het project is om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van de Robot Rover en het realiseren van een demonstratie van die mogelijkheden.
  • ExR-2 
    Deze crawler wordt ingezet om te functioneren in explosiegevaarlijke omstandigheden. Momenteel wordt hij uitgerust met een module die camera’s en sensoren tot een maximale hoogte van 3 meter kan brengen.

 

De drie robots binden met elkaar de strijd aan op een door de studenten uitgezet parcours, dat voorzien wordt van diverse hindernissen. De robot die als snelste het parcours aflegt, is de winnaar van deze Robot Mobility Challenge.

Erbij zijn op 1 juli?

Meld je aan door het registratieformulier onderaan deze pagina in te vullen.  

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.