Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst organiseert op donderdag 20 mei vanaf 15:00 uur de online Technology Update Smart Working. Hierin praten we je graag bij over de ontwikkelingen rond innovatief onderwijs in de hightech maakindustrie.

De coöperatie FutureTec (Brainport Industries) vertelt hoe zij bijdragen aan zulk onderwijs door intensieve samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven, leveranciers en overheidsinstellingen. 

Smart Working, hoe dan?

Door publieke en private geldstromen samen te voegen, stimuleert FutureTec de samenwerking tussen het onderwijs en hightech bedrijven. Dit leidt tot meer onderwijsinnovatie en een verhoogde instroom van jonge vaklieden.
Ook richt men zich op de duurzame inzetbaarheid van huidige- en toekomstige technici in het kader van een ‘Leven Lang Ontwikkelen’. 

Nieuwe opleiding Technicus Smart Industry

De vraag naar praktische vakmensen voor de industrie neemt toe. Er is vooral behoefte aan technici die verbindingen kunnen leggen en niet bang zijn voor data en netwerken.
Om hen op te leiden, start bij Summa Techniek komend schooljaar de bbl-opleiding Technicus Smart Industry. Deze opleiding vormt de schakel tussen elektrotechniek, mechanica en ICT.
Hoor er alles over tijdens dit event.

Programma Technology Update Smart Working

15:00 – 15:07 | Welkom en introductie
John Blankendaal, Brainport Industries

15:07 – 15:40 | Presentatie FutureTec en video-demonstratie vanuit het partner paviljoen
Maarten van Teeffelen, voorzitter FutureTec

15:40 – 16:00 | Presentatie opleiding Technicus Smart Industry
Summa Techniek

16:00 – 16:10 | Q&A en afsluiting

Registreer voor de Technology Update Smart Working:

Technology Update Smart Working

Fabriek van de Toekomst: scan je bedrijf

Het grensoverschrijdend project Fabriek van de Toekomst stimuleert de kleine en middelgrote industrie om te innoveren in productietechnologie. Dat doen ze onder andere door het aanbieden van een gratis, online uit te voeren bedrijfsscan. 

Fabriek van de Toekomst organiseert in 2021 diverse webinars voor mkb’ers in Zuid-Nederland. Kijk hier of er iets aansluit bij jouw situatie en/of interesse.  

 

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.