Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Dit jaar wordt het Smart Industry Jaarevent online gehouden tijdens de Dutch Technology Week van 31 mei t/m 4 juni. Iedere dag organiseert één van de regio’s een sessie over een onderwerp dat alle ondernemers in Nederland aanspreekt.

Regio Zuid zet op woensdag 2 juni van 15.30 tot 17.00u drie bedrijven in de spotlights. Zij laten vanuit ons programma Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) zien hoe zij concurrerender worden door het benutten van data.

Concurreren met data. Hoe doe je dat in de maakindustrie?!

Data zijn overal en zeker ook in de maakindustrie. Nog lang niet iedereen weet daar slim gebruik van te maken. Drie bedrijven vertellen tijdens het Smart Industry Jaarevent over hun ervaringen en resultaten.

  • Cosun Beet Company (Dinteloord)
    heeft de fabriek voorspelbaarder gemaakt, zodat 100% beschikbaarheid van machines binnen bereik is gekomen en ze per saldo efficiënter produceren.

 

  • MTA Group (Helmond)
    MTA Group bouwt aan een dashboard dat helpt de marge te voorspellen. Hiermee kan MTA Group focussen op het gericht strategisch investeren in processen, producten en diensten die het beste bij de huidige en toekomstige klanten passen.

 

  • All Tape Supplies (Tilburg)
    investeert in data en flexibele automatisering voor snellere in- en omsteltijden met no waste en levertijden die vele weken sneller zijn.

Wil je leren van deze cases? Schrijf je vandaag nog kosteloos in:

Smart Industry Jaarevent

Programma andere regio's

Goed om te weten: jouw inschrijving is geldig op alle dagen waarop Smart Industry events worden georganiseerd. Het weekprogramma met de onderwerpen: 

Maandag 31 mei, 15.30 – 17.00 uur
Maak van je fabriek een Smart Factory | Noord-Nederland

Dinsdag 1 juni, 15.30 – 17.00 uur
Additive Manufacturing, alles wat je altijd al wilde weten… | West-Nederland

Woensdag 2 juni, 15.30 – 17.00 uur
Concurreren met data, hoe doe je dat?! | Zuid-Nederland

Donderdag 3 juni, 15.30 – 17.00 uur
Toeleveren en uitbesteden in Smart Industry | Oost- Nederland

Vrijdag 4 juni van 13.30 – 15.00 uur
Weekafsluiting met 7 jaar Smart Industry in Nederland | Nationaal

Smart Industry Hub Zuid

Smart Industry Hub Zuid (SIHZ) is er voor ondernemers in de maakindustrie in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Mkb’ers krijgwn er via een centraal contactpunt informatie over slimme productie. Ook organiseert de Hub evenementen, waar je in contact komt met andere ondernemers die met soortgelijke ontwikkelingen bezig zijn.
De focus binnen SIHZ ligt op slim onderhoud (smart maintenance & services) en slimme, complexe productie van kleine series (smart manufacturing).

Initiatiefnemers Smart Industry Hub Zuid

Smart Industry Hub Zuid is een initiatief van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Brainport Industries Cooperatie, LIOF, Provincie Limburg, Midpoint Brabant, REWIN West-Brabant, Agrifood Capital, FME, KVK, Koninklijke Metaalunie, Provincie Noord-Brabant, TNO en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Ook aansluiten?

Op dit moment zijn zo’n 70 bedrijven actief in projecten van SIHZ. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om ook te participeren? Neem dan contact op met John den Ridder.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.