Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Stichting World Class Maintenance (WCM) werkt aan de oprichting van een fieldlab rond de inzet van AI, Virtual Reality & Augmented Reality. De naam van dit fieldlab: VIA APPIA - VIrtual & Augmented reality and Artificial intelligence Partner Programme for Industrial Applications-.

Het doel van VIA APPIA is om AI en VR/AR-toepassingen binnen een maintenance & service context te industrialiseren. Projectdeelnemers gaan hun krachten, kennis en ervaringen bundelen, samen analyseren waar de beste kansen liggen en daarna bepalen hoe ze waardevolle industriële toepassingen kunnen ontwikkelen..

Digitalisering in de industrie

De industrie in de cruciale maakindustrie en infra-sector heeft nu de kans om de digitalisering versneld door te zetten om sterker en duurzamer de COVID-19 crisis uit te komen. Virtual & Augmented Reality en Artificial Intelligence spelen hierbij een belangrijke rol. Door in VIA APPIA vol in te zetten op toepassingen van AR/VR en AI kan het bedrijfsleven niet alleen werken aan verbetering van de concurrentiepositie, maar gelijktijdig positieve zaken die de COVID-19 pandemie heeft aangeslingerd, doorzetten. Met als resultaat efficiënter en duurzamer werken.

Kennisverspreiding VIA APPIA via events

REWIN West-Brabant ondersteunt namens het HTM programma de disseminatie van de kennisproducten over AI en VR/AR die ook in het project worden ontwikkeld. We doen dit door events te organiseren om het mkb hierover te informeren, en hen te inspireren zelf ook aan de slag te gaan met AI en VR/AR.

Voor meer informatie over VIA APPIA; bezoek de website van WCM en/of mail naar Jacob Derks van WCM.

VIA APPIA

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.