Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Op 23 maart kwamen 35 vakdocenten en 30 vakspecialisten uit de regio West-Brabant Midden online samen tijdens de Kick-On Techniektalenten. Daar gingen ze in gesprek over het verbeteren van de samenwerking tussen vakdocenten en beroepsspecialisten in het voorgezet onderwijs. Doel: meer leerlingen een carrière laten kiezen in de techniek.

De deelnemers aan Techniektalenten Kick-On namen op interactieve wijze deel via Zoom. Op locatie bij BOM Engineering in Oud Gastel zaten zeven ervaringsdeskundigen in de zogenoemde ‘vissenkom’. Daar werden succesverhalen en de geleerde lessen gedeeld. Dit leverde de online deelnemers inzichten in de samenwerkingen op. Want waarom is het zo belangrijk om met elkaar samen te werken? Wat is er voor nodig om tot een succesvolle samenwerking te komen en welke rol kun jij als deelnemer hierin spelen?

Ook werd er gesproken over wat de betrokkenen er persoonlijk aan doen om zo’n samenwerking voor elkaar te krijgen.
Mbo-student Pascal Nieuwkamer vertelde over wat volgens hem de meerwaarde van leren op de werkvloer was tijdens zijn periode als vmbo-leerling.  

Eerste inzichten

Ben je benieuwd naar de eerste inzichten? Bekijk dan de ‘praatplaat’ hieronder. KLIK EROP VOOR HET VOLLEDIGE BEELD.

Vragen en antwoorden

De middag werd gezamenlijk afgesloten in online break-outsessies. Daarin kon iedereen aangeven wat hij of zij nu anders gaat doen in de onderlinge samenwerking en wat ze hiervoor nodig hebben van Techniektalenten.
Niet alle vragen uit de ‘vissenkom’ konden die middag meteen beantwoord worden. In het filmpje hieronder zijn ook die ontbrekende antwoorden nog te bekijken!

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.