Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Zelfrijdende auto's, Netflix die nieuwe series voor je uitkiest, slimme technologie in huis; het zijn allemaal vormen van Artificial Intelligence (AI). De vraag naar specialisten op dit gebied stijgt snel. Breda University of Applied sciences (BUas) gaat daarom AI-studenten opleiden.

Artificial Intelligence is geen science fiction meer, maar maakt al volop deel uit van ons dagelijks leven en ontwikkelt zich razendsnel. Zowel de samenleving als het bedrijfsleven hebben steeds meer  behoefte aan goed opgeleide AI-specialisten. 
Vanaf 1 september start BUas daarom met het hbo-specialisme Artificial Intelligence & Data Management. Volgens programmamanager Frank Peters eerst als onderdeel van Creative Media en Game Technologies, “maar zodra er toestemming is van het ministerie van Onderwijs maken we er een aparte hbo-opleiding van.”

BUas
De BUas Campus-robot 'Lowie'. De autonome pakketbezorger is ook een vorm van techniek op basis van Artificial Intelligence. © Pix4Profs/René Schotanus

Oplossingen zoeken

De opleiding richt zich op studenten die willen meedenken over de digitale transformatie waar tal van bedrijven al middenin zitten. De studenten gaan aan de slag met actuele vraagstukken en zoeken naar oplossingen die AI daarin kan bieden.

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.