Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Wat (potentiële) werknemers op dit moment in het beroepsonderwijs leren, sluit niet goed aan op de vraag van werkgevers uit de metaal en metalektro.

Naar verwachting wordt de discrepantie tussen geleerde en benodigde skills in de toekomst nog groter. Naar de specifieke skills die werknemers in startersfuncties en verdere functies binnen de metaal en metalektro sector in de toekomst nodig hebben, is te weinig onderzoek gedaan.

Daarom kreeg onderzoeksbureau Panteia van de Smart Industry Hub Zuid partners FME en de Koninklijke Metaalunie de opdracht een sectorspecifiek skills-onderzoek uit te voeren. 

Het opgeleverde rapport is nu beschikbaar. Erin vind je het verslag van het onderzoek en geeft het, naast literatuuronderzoek, een analyse van in vacatures vermelde (professionele-, soft- en digitale-) skills, interviews met vertegenwoordigers van “koploper-bedrijven” en de enquete-resultaten van een grotere groep bedrijven in de sector.

Wil je dus als maakbedrijf beter inspelen op het opleiden van jongeren en het bij- en opscholen van je medewerkers?

Download hieronder het rapport!

Het rapport ‘Skills voor de toekomst in de metaal en metalektro’ is gratis te downloaden. Klik op de knop hieronder.

Klik op de afbeelding voor het rapport

Smart Industry Hub Zuid

Smart Industry Hub Zuid is een initiatief van BOM, Brainport Industries, Brainport Development, REWIN, FME Zuid, Metaalunie, KVK, met medewerking van de Provincie Noord-Brabant.

Bel of mail John den Ridder om meer te weten te komen over de activiteiten van Smart Industry Hub Zuid. Of kijk hier

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.