Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Het Development Center for Maintenance of Composites (DCMC) kreeg vanuit de Regiodeal Midden- en West-Brabant een aanvullende subsidie. In totaal bedraagt ​​de subsidie ​​van DCMC nu € 900.000, voor onder andere het opzetten van een Smart Industry Fieldlab op Business Park Aviolanda in Woensdrecht.

In dit Fieldlab kunnen bedrijven en kennisinstellingen slimme industrieoplossingen ontwikkelen, testen, plannen en implementeren voor sectoren als lucht- en ruimtevaart, scheepvaart, automotive en windenergie. Met de subsidie ​​kan DCMC concrete plannen maken voor de realisatie en exploitatie van het fieldlab. 

Alle troeven in handen

Business Park Aviolanda (BPA), naast de Vliegbasis Woensdrecht, is hèt lucht- en ruimtevaartinnovatiecentrum van Europa voor community building en marktontwikkeling. Het is de Nederlandse one-stop-shop voor onderhoud en kennisuitwisseling. BPA is actief bezig met het ontwikkelen van clusters, zoals die voor composietonderhoud en onbemande luchtvaartuigen (UAV’s). Het DCMC Fieldlab wordt een mooie aanvulling op het onderhouds-, innovatie- en onderzoekscluster.

DCMC heeft alle troeven in handen om samenwerking te stimuleren en nieuwe bedrijven op het gebied van onderhoud aan te trekken. Niet alleen in de luchtvaart, ook andere industriesectoren kunnen er grensoverschrijdend kennis en expertise delen. 

Bovendien kunnen regionale trainings- en opleidingsinstituten DCMC gebruiken voor praktische training met en kennisoverdracht over composieten.Ze kunnen er studenten opleiden tot specialist in het onderhoud van dit innovatieve materiaal, en zo zeer waardevolle arbeidskrachten afleveren.

Voor wie?

DCMC streeft ernaar om meer partners aan te trekken en samen te werken met andere bedrijven die zich op het bedrijventerrein bevinden, evenals met andere luchtvaart-, automobiel-, scheepvaart-, energie- en infrastructuurbedrijven.

Regiodeal Midden- en West-Brabant

De toegekende subsidie ​​valt onder de bredere subsidieregeling ‘Subsidieregeling Regio Deal Midden- en West-Brabant Makes & Moves’. De middelen hiervoor zijn bijeengebracht door het Rijk, met extra budget van de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Breda en Tilburg namens de samenwerkende partners.
Tot nu toe is er geïnvesteerd in 17 innovatieve projecten, waaronder het DCMC fieldlab. Lees hier meer over de Regio Deal.

Meer weten?

John den Ridder vertelt je met plezier over alle mogelijkheden tot samenwerking met DCMC. Neem contact met hem op!

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.