Search
Close this search box.

Nieuws

De missie van het initiatief ‘BedrijvenMeeloopDag’ is het creëren van betere aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Het biedt technische hbo-studenten de kans om al tijdens hun studie meer te weten te komen over het bedrijfsleven en de rol die zij daarin later kunnen vervullen.

Zij kunnen via meeloopdagen kennis maken met verschillende bedrijven, de bedrijfscultuur proeven en ervaren welke functies er in dat bedrijf aansluiten bij zijn/haar opleiding.

Bedrijven leveren op hun beurt een maatschappelijke bijdrage door het wegwijs maken van de student. Tegelijkertijd kunnen ze de student enthousiasmeren voor hun organisatie en werkomgeving, met het oog op een mogelijke (afstudeer)stage of startersfunctie.

Voordelen voor deelnemende bedrijven

Meedoen aan de BedrijvenMeeloopdag biedt interessante voordelen, namelijk:

  • Kom in contact met talenten van verschillende technische opleidingen, die aansluiten bij de activiteiten in jouw bedrijf
  • Je bedrijf komt via 1 platform op de radar bij verschillende opleidingen in meerdere steden
  • Enthousiasmeer potentiële werknemers voor je bedrijf
  • Het platform is een mooie wervingstool voor (afstudeer)stages, bijbanen en startersfuncties
  • Je kunt tot wel 5 studenten per Meeloopdag ontvangen
  • De studenten kiezen gericht, dus er is altijd sprake van oprechte interesse in jouw bedrijfsactiviteit

Het afgelopen schooljaar zijn er met succes BedrijvenMeeloopDagen georganiseerd voor studenten van Fontys Eindhoven, Fontys Venlo en Avans Den Bosch. Ook nu de omstandigheden lastiger zijn, treffen we, met inachtneming van alle geldende voorschriften, voorbereidingen om bij aanvang van het nieuwe schooljaar van start te gaan met Avans Breda. Daar gaan wij Meeloopdagen organiseren voor de opleidingen Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek en Technische bedrijfskunde (Avans Tilburg).

Mogelijkheden voor West-Brabantse bedrijven

Deze regio kent veel vooraanstaande, technische bedrijven en er is veel interesse bij studenten om daarmee kennis te maken. Om hen te kunnen helpen aan interessante meeloopdagen is de initiatiefnemer van de BedrijvenMeeloopDag op zoek naar mooie technische bedrijven in de regio Breda/West-Brabant.  
Heb je interesse om mee te doen? Je kunt je aanmelden/registreren op http://www.bedrijvenmeeloopdag.nl/bedrijf-inschrijven.
Wil je eerst meer informatie? Kijk dan hier voor de contactgegevens.

Cijfers Bedrijvenmeeloopdag

Bijdrage

Voor de voorbereidende en coördinerende werkzaamheden vraagt de organisator van deelnemende bedrijven een vergoeding van 150 Euro per jaar (lidmaatschap). Dit bedrag wordt ingezet voor het ontwikkelen/onderhouden van de website, het geven van presentaties bij de onderwijsinstellingen en het plannen van de MeeloopDagen met docenten.
Voor een overzicht van bedrijven die al aangehaakt zijn, klik hier

Het ultieme maintenance-doel: 100% beschikbaarheid en een oneindige levensduur.